Vino Santo


Vino Santo van Pisoni: de' Passito der Passito's, Slow Food Presidium

 

Deze gerenommeerde passito wordt gemaakt van speciaal geselecteerde Nosiola druiven. De Nosiola druif is een autochtone wijnsoort uit Trentino.

De druiven worden tot zes tot zeven maanden op speciale rekken ingedroogd met behulp van het microklimaat en de wind van het Gardameer, en worden vervolgens geheel volgens traditie geperst in de week voor Pasen, vandaar de naam Vino Santo - heilige wijn.

 

 

per fles

Vino Santo

€ 38,50
per fles
per fles

Vino Santo

€ 38,50

Vino Santo Trentino

 

Vino Santo wordt gemaakt van geselecteerde Nosiola druiven, die op speciale droogrekken 6 tot 7 maanden ingedroogd worden met behulp van het microklimaat en de wind van het Gardameer.

 


De productie van de Vino Santo in Trentino hangt sterk samen met het mediterrane klimaat van de Valle dei Laghi ( het dal der meren); de meest ideale zone voor de productie is precies de plaats waar wijnboerderij Pisoni zich bevindt (vlakbij het meer van Toblino).

 


Heerlijk bij desserts en kaas, maar het is ook een uitstekende meditatiewijn.


Beschikbaar in flessen van 0,375 lt. of van 0,5 lt.


Druif: 100% Nosiola
Rijping: 9-10 jaar in barrique en in roestvrij staal
Flesrijping: Vanaf een jaar tot tientallen jaren
Kleur: Diep ambergeel, met goudachtige reflecties
Aroma: Intens, aanhoudend, doet aan tropisch fruit denken
Smaak: Delicaat, rond, bijzonder harmonisch, zeer goed gestructureerd


Overheerlijk bij desserts en kaas.